Mærk efter.

Hele vores krop og sjæl hænger sammen, så når vi får hudproblemer er det en god ide at kigge på din hud og krop som en helhed! Lav en analyse af dig selv, en analyse er hvor du er bund ærlig, tænk ikke på hvad andre ser eller tænker, kun på dig og hvordan du har det. 

Her er et eksempel på nogle spørgsmål, som du kunne stille dig selv. Men lav også dine egne spørgsmål, vi er alle forskellige steder i livet og ikke to af os er ens, så stil dig selv de spørgsmål, som giver mening for dig.


sover jeg godt om natten?

spiser jeg sundt og varieret?

hvordan har min mave det?

hvordan har mine tarme det?

hvordan har min lever og nyre det?

hvordan har mit hjerte det?

har jeg for meget fedt på kroppen?

er jeg stresset eller for presset i min hverdag?

hvordan er min cyklus?

hvordan er mit humør ?

hvordan ser min hud ud?

hvordan ser mine negle ud?

hvordan har mit hår det?

hvordan ser mine øjne ud?

har jeg sygdomme?

har jeg det godt, eller mangler jeg noget?

ryger jeg?

drikker jeg for meget alkohol?

får jeg nok motion?

dyrker jeg for meget motion?

giver jeg nok kærlighed?

modtager jeg nok kærlighed?


Dette kunne være nogle sprøgsmål du kunne stille dig selv for at mærke efter! 

Hvis du har en fornemmelse af at det gør ondt eller det er følsomt at skrive ærligt om dig selv, så er det måske her du skal starte, med at lave en lille eller en større ændring, du ved bedst selv, hvad der skal til.

Jeg vil starte med at skrive om hvor jeg selv er, og dele ud af alt det som jeg har lært. Jeg vil være bund ærlig og det vil komme lige fra mit hjertet. Jeg vil fortælle dig mere om mig og mine udfordringer senere.

I første omgang handler det om dig, mærk dig selv! Give dig selv en pause for blot at mærke, hvad der sker indeni din krop, i dit hoved, se på dig selv! Skriv det du mærker, dine tænker, det du ser og føler ned. Der er ikke noget der er rigtig eller forkert.

Nu har du selv et redskab til at række hånden ud, du ved hvad du skal arbejde med, måske søge hjælp eller viden til. Hvis der er mange ting at rette op på, så tag en ting ad gangen, prioritere det som føltes vigtigst for dig lige nu, et lille skrid ad gangen er bedre end at blive hægende i de gamle rutiner eller monstre.