Min vej.

I dette blog opslag fortsætter jeg med min personlige hud og krops analyse, som jeg skrev om i sidste blog opslag, “mærk efter”.


 Jeg er i en periode i mit liv hvor tingene står stille, forstået sådan, at jeg pt går sygemeldt fra mit arbejde som kosmetiker på grund af en knæskade, som jeg fik i januar 2019. 

Det har fået mig til at stoppe op og mærke efter, er for at sige “tvunget” til ikke at fare omkring.

 Denne “pause” fra min hverdag, har givet mig muligheden for at kigge i alt det undervisnings materiale, som jeg har fra mit studie til holistisk hudterapeut.

 Jeg har i hverdagens trummerum ikke følt, at jeg har haft overskuddet til at gå i dybden i alt den viden som jeg sidder inde med, jeg har tænkt på alle andre først, og ikke taget alt min viden seriøst på min egen krop. Det lyder måske mærkeligt, at man kan have så meget god viden, og så ikke slev taget det helt så seriøst på ens egen hud og krop.

Før man har prøvet tingene af på sig selv, så kan man jo ikke stå 100% indenfor det man anbefaler til alle andre, sådan har jeg det og det er nok derfor, at jeg ikke er kommet igang med at arbejde rigtigt med min uddannelse som Skin & Beauty Nutritionist endnu.  


For at vende tilbage til min krops analyse af mig selv, så er dette virkelig grænseoverskridende og meget personligt for mig at dele med jer. Men med ærlighed kommer man længst både overfor sig selv og andre, derfor springer jeg hovedløst ud i det, får lagt sandhederne på bordet. Jeg vil benytte alt min viden på min egen hud og krop, håber også du får masser af viden og selv har mod på at lære mere om kroppen, huden og meget mere. Jeg  gør dette for min egen skyld, men også for blive en endnu bedre kosmetiker og holistisk hudterapeut, men også for at give dig kære læser muligheden for at tage en masse gode sundhedstips med på din vej.


Når jeg analysere mig selv, så har jeg disse punker at være opmærksom på.

 • Sindet, som er påvirket pt pga min knæskade og kommende knæ operation, man kan kalde det en form for angst. tanke mylder og til dårlig søvn. 

 • Overvægt, jeg vejer 78kg og burde ligge på de 60-65kg. I følge mit BMI.

 • Svingende afførring.

 • Trang til at overspise og gerne søde sager.

 • Motion, ret begrænset pt pga knæskade. 

 • Min hud er tør på hele kroppen og ansigtet.

 • Får bumser, oftes på hagen især op til ægløsning og menstruation.

 • Får voldsomme menstruations smerter.

 • Får pigmenteringspletter i ansigtet.

 • Har fine linjer i ansigtet 

 • Jeg har cellulitis på lår og baller.

 • Mangel på kærlighed, ikke til mig selv eller venner/ familie, men fra en kæreste da jeg er single.

 • Jeg får ikke grønsager nok.

 • Jeg skal blive bedre til at sige til og fra overfor familie, venner, arbejdet og mig selv. Huske mig selv og mine behov.


Hvis du, som jeg også har lavet sådan et selv analyse skema af dig selv, kan du måske tænke at det er meget fint, men hvor starter man! Her er mit råd, at starte med det som du føler giver mest mening for dig, lad være med at kaste dig ud i det hele, hellere små skridt end store eller kæmpe skidt. Tager du for store skridt er sandsynligheden for, at du går død i dine nye vaner større. Det tager ca. 5 uger -3 måneder for at lave en ny vane, især når vi taler om kroppen er det vigtigt du giver dig god tid og nyder forandringen og de nyde gode tiltag i dit liv.


Jeg vil her på bloggen skrive om min start og hvordan jeg har valgt at gøre mig mentalt og fysisk klar til min kommende knæ operation i maj 2019. et step ad gangen med sundere vaner for krop, sjæl og hud. Husk på vi alle er forskellige og har forskellige behov, dette er taget ud fra mit udgangspunkt, måske du har brugt for at starte et helt andet sted til dit første sundheds skridt.