E-vitamin

Jeg har valgt at tage ekstra kosttilskud med e-vitamin, nu her op til knæoperation. Jeg har spist super sundt med mange grønne grøntsager, nødder og kerner for også at få e-vitaminet derigennem udover de mange andre gode egenskaber som grøntsager, nødder og kerner også har. Grunden til at jeg har øget mit indtag af e-vitaminet er for at booste min hud indefra, så kroppen er klar til min knæoperation, samt de ar som skal hele op efterfølgende. Derud over har jeg købt en e-vitamin olie som jeg vil smøre mit ar med, så jeg forhåbentlig får så flot et ar som muligt. 

når du tager e-vitamin kosttilskud, så er det en god ide også at suppler med ekstra c-vitamin. spis ikke e-vitamin på samme tidspunkt som du tager p-piller/hormoner eller jerntilskud, da disse kan opløse e-vitaminet så du ikke får de gavnlige effekter af e-vitaminet.


E-vitamin som også kaldes for alfa-tokoferol eller ungdomsvitaminet er et fantastisk vitamin som har mange gode funktioner i kroppen og på huden. Det er en stærk antioxidant som beskytter huden og kroppen imod de frie radikaler, hvilket også gør e-vitamin forbyggende imod ar og rynker. E-vitaminet beskytter effektivt imod de frie radikalers nedbrydning af fedtstoffer og anvendes i den menneskelige krop til beskyttelse af blandt andet de celleskader, som før eller senere medføre f.eks hudkræft og andre sygdomme undenfra.


E-vitamin bliver derfor ofte brugt i skønhedsbranchen i produkter imod ældning og ar, det er også rigtig godt til den sensitive sarte hud og hud med akne.


Du kan finde e-vitamin naturligt i:

  • mandler og nødder

  • bælgfrugter så som linser og bønner

  • solsikkefrø

  • æg

  • alle mørkegrønne grønsager, broccoli, rosenkål, spinat, grønkål osv.

vince-lee-676234-unsplash.jpg